Vliegticket Tenerife [Spanje] boek direct

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is.

 

Toerisme

Het zuidwesten van Tenerife wordt veelal bezocht door toeristen waar hier tevens veel accommodaties zijn te vinden. De plaats Puerto de la Cruz (noordkust) is een belangrijke badplaats. Vanuit Nederland of België is het ongeveer 4 1/2 uur vliegen naar Tenerife en de andere Canarische eilanden. Wandelen op de Canarische eilanden is erg populair en de mogelijkheden zijn dan ook divers. De keuken op Tenerife heeft een groot aanbod, vooral in de toeristische centra. Men kan ook met de ferry naar de buureilanden, met name de eilanden La Gomera (westen) en La Palma (noordwesten). Vanuit de in het zuidwesten van het eiland badplaatsen Los Christianos en Playa de las Americas wordt er uitgevaren op de oceaan om walvissen, bruinvissen en dolfijnen op te sporen. Er zijn op Tenerife tal van watersporten te beoefenen onder meer het windsurfen is hier erg populair bij de bekende windsurfspot El Medano, waar ook ieder jaar de wereldkampioenwedstrijden worden gehouden door de professionals op dit gebied. De omstandigheden zijn hier goed door de wind.

 

Vliegtickets Tenerife boeken

klm KLM Vliegtickets Tenerife. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

 

vliegticket tenerife boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines naar Tenerife vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Tenerife

tickets tenerife
vliegen naar tenerife
vliegticket tenerife

Tips