Vliegticket Madrid [Spanje] boek direct

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. De stad ligt in het midden van het land, op de Spaanse Hoogvlakte. Het is de op twee na grootste stad en metropool van de Europese Unie en een officiële wereldstad met 8 punten. Madrid is ook de hoofdstad van de gelijknamige autonome regio. Door de centrale ligging van de stad, de geschiedenis, politieke en financiële functies wordt Madrid beschouwd als de belangrijkste stad van het Iberisch Schiereiland. De stad heeft een inwonertal van 3.228.359 en in de metropool van Madrid wonen meer dan 6 miljoen mensen. De inwoners van de stad heten in het Spaans "Madrileños". Madrid is één van de belangrijkste steden van Europa. Ondanks dat de stad tegenwoordig een zeer druk verkeersnet heeft en het op één na grootste metronetwerk van Europa, hebben de meeste wijken van de stad hun oorspronkelijke sfeer deels weten te behouden.

 

Sportevenementen

Madrid heeft twee grote voetbalclubs: Real Madrid en Atlético Madrid. Beide verenigingen hebben een eigen stadion, respectievelijk Santiago Bernabéu en Vicente Calderón. In 1982 werd het WK Voetbal in Madrid gehouden. De stad heeft ook twee bekende basketbalteams, een motorcircuit en een Formule 1 circuit. Men kan ook vlakbij Madrid skiën, in de bergen van de "Sierra de Guadarrama", waar de bekende skioorden Valdesqui en Navacerrada liggen.

 

Vliegtickets Madrid boeken

klm KLM Vliegtickets Madrid. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vuelingVliegticket Madrid. Met Vueling kunt u vliegen naar Malaga. De maatschappij vliegt enkele dagen per week tussen Amsterdam Schiphol en Malaga. Meer informatie.


Bezienswaardigheden


Madrid

tickets madrid
de puerta de alcala
vliegtickets madrid
plaza moncloa
vliegen naar madrid

Tips