Vliegticket Inverness [Schotland] boek direct

Inverness is een stad in Schotland, gelegen aan de noordzijde van de Great Glen, bij de monding van de rivier de Ness en wordt beschouwd als de hoofdstad van de Schotse Hooglanden en het raadsgebied en voormalige regio Highland. Inverness heeft een populatie van 51.832.

 

In de elfde eeuw bevond de burcht van de door Shakespeare beroemd geworden koning Duncan zich in de stad, die vanwege het strategisch belang meerdere malen in andere handen is overgaan. De scepter werd er achtereenvolgens gezwaaid door de Engelsen, Robert Bruce, diverse Highland-Clans, de Lord of the Isles, aanhangers van de Jacobieten en Maria Stuart. Na de opstand in 1715 beval generaal Wade hier een van zijn citadelsteden op te richten om de orde met de Highlanders te herstellen. Vanwege de voortdurende plunderingen van de Highland-clans staan weinig historische gebouwen nog overeind. De huidige stad dateert grotendeels uit 19de eeuw toen de streek een grote bloei kende door de aanleg van het Caledonisch Kanaal en de komst van de spoorweg. Sinds december 2000 mag Inverness zich officieel een stad noemen.

 

Vliegtickets Inverness boeken

klmKLM Vliegtickets Inverness. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Inverness

vliegtickets inverness
vliegen naar inverness

Tips