Vliegticket Glasgow [Schotland] boek direct

Glasgow is de grootste stad van Schotland en de op twee na grootste in Groot-Britannie. Glasgow is een zeer belangrijke handels- en industriestad wat ondermeer komt door grote scheepswerven in de omgeving. Hij grootste bewijs van de grote aantrekkingskracht van de stad is de zeer snel toegenomen bevolkingsaantallen. Het grootste deel, met uitzondering van de kathedraal en enkele andere monumentale gebouwen, is gebouwd in de laatste 200 jaar. Het uitbaggeren van de rivier de Clyde, waardoor zeeschepen de haven kunnen bereiken, en de aanwezige kolen- en ijzerertsmijnen waren van groot belang voor de razendsnelle groei van de stad. Glasgow werd echter, door vele investeringen in cultuur en architectuur, in 1990 als eerste niet-hoofdstad verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa en daarboven op kwam in 1999 de uitverkiezing tot Britse Stad van Architectuur en Design.

 

Vliegtickets Glasgow boeken

klmKLM Vliegtickets Glasgow. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie

 

Vliegveld

Glasgow International Airport ligt bijna 15 kilometer ten westen van Glasgow vlakbij de voorsteden Paisley en Renfrew. Het is de grootste en drukste luchthaven in Schotland. Het was ook de eerste luchthaven in Schotland die in een maand meer dan een miljoen passagiers behandelde.


Bezienswaardigheden


Glasgow

vliegtickets glasgow
vliegen glasgow

Tips