Vliegticket Aberdeen [Schotland] boek direct

Aberdeen is gelegen in noordoost Schotland, aan de Noordzee, met meer dan 210.000 inwoners. Het is een echte studentenstad met twee universiteiten, de University of Aberdeen (1495) en de Robert Gorden University (1992). De ouderwetse vis-, schip-, textiel- en papierindustrie zijn de laatste jaren voorbijgestreefd door de olieinustrie en de zeehaven. De heliport van Aberdeen is tegenwoordig een van de drukste commerciële heliports in de wereld, door de vele olieplatforms in de buurt, en de zeehaven is de grootste van noord-Schotland.

 

Er zijn een aantal voetbalclubs in Aberdeen, waarvan Aberdeen FC de bekenste is. Deze club speelt in de hoogste voetbaldivisie in Schotland, de SPL. Sinds 2006 wordt de Grand Prix (Snooker) te Aberdeen gehouden in de AECC. De eerste ronde bestaat voortaan uit een groepsfase, de eerste twee uit elke groep gaan door naar de tweede ronde, vanwaar opnieuw knock-out wedstrijden worden gespeeld.

 

Vliegticket Aberdeen boeken

klmKLM Vliegtickets Aberdeen. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Aberdeen

vliegen naar aberdeen
tickets king's college
his majesty's theatre
vliegtickets aberdeen

Tips