Vliegticket Oslo [Noorwegen] boek direct

Oslo is de grootste stad en hoofdstad van Noorwegen, met meer dan een half miljoen inwoners. De naam Oslo wordt ook gebruikt voor een provincie en een gemeente in Noorwegen; de oppervlaktes van de gemeente en provincie Oslo overlappen elkaar volledig. Oslo, geleden in het zuidoosten van het land, is het begin van de Oslofjord. Rond 1048 werd de stad is gesticht door koning Harald III van Noorwegen. De stad werd in 1624 door een brand grotendeels verwoest. De Deens-Noorse koning Christiaan IV liet de stad, iets meer naar het westen, herbouwen en hij veranderde de naam van de stad naar zichzelf: Christiania. In 1925 werd de naam weer terug veranderd in Oslo, wat "vlakte van de goden" betekent. Oslo kent een eigen bisdom, samen met Asker en Bærum. Het bisdom ontstond rond het jaar 1070 en is één van de vijf oorspronkelijke bisdommen in Noorwegen.

 

De stad Oslo heeft veel te bieden voor. De stad heeft bijvoorbeeld meer dan 50 musea en vele galerieën. De meeste bezienswaardigheden liggen vlakbij het centrum en dus lopend te bereiken.

 

Vliegtickets Oslo boeken

klm KLM Vliegtickets Oslo . Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

sterlingVliegticket Oslo. Met Sterling kun je dagelijks vliegen naar Oslo vanaf Amsterdam (Schiphol). Meer informatie en boeken.

 

vliegticket oslo boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines naar Istanbul vliegen. Vliegtickets vanaf Oslo. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Oslo

vliegtickets olso
vliegen naar oslo

Tips