Vliegticket Belfast [Noord-Ierland] boek direct

Belfast is de grootste stad in Noord-Ierland en de provincie Ulster, en heeft volgens een schatting uit 1999 een inwonertal van 279.200. Het is sinds 1922 de hoofdstad van Noord-Ierland, en het is de hoofdstad van County Antrim. Belfast ligt aan de monding van de rivier de Lagan aan de zeearm Belfast Lough. Via deze zeearm ligt Belfast in directe verbinding met de Ierse zee. De stad wordt omringd door heuvels (Black Mountain en Cavehill). Belfast heeft een aantal oude gebouwen, waaronder de Queen's University (1849) en de City Hall (1903). Onder de best bewaarde zijn twee (voormalige) banken: Ulster Bank (1860) en Northern Bank (1769). 's Werelds grootste droogdok ligt ook hier, en de grote kranen van de haven kunnen van ver worden gezien. In deze dok werd de RMS_Titanic gebouwd. Andere belangrijke historische industrieën zijn het Ierse linnen en het maken van touw.

 

Vliegtickets Belfast boeken

klmKLM Vliegtickets Belfast. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie

 

 

Vliegvelden

De stad heeft twee vliegvelden, George Best Belfast City Airport, aan de rand van de stad bij Holywood, en Belfast International Airport, nabij Lough Neagh.


Bezienswaardigheden


Belfast

vliegen naar belfast
city hall
vliegen naar belfast

Tips