Vliegticket Cork [Ierland] boek direct

In Cork, de tweede stad van Ierland, wonen ongeveer 190.000 mensen. De stad is gelegen aan de zuidkust van het land in de county Cork, waarvan de stad de hoofdstad is. Midden door Cork stroomt de rivier de Lee en een groot deel van de stad ligt op een eiland in deze rivier. Een belangrijke inkomstenbron is de haven, die een van de grootste natuurlijke is ter wereld.

 

In de 13e eeuw kreeg de stad Cork voor het eerst stadsrechten. Echter zijn er bewijzen dat er een klooster heeft gestaan die stamt uit de 11e eeuw. Cork is meerdere malen verwoest en opnieuw opgebouwd na aanvallen van onder meer de Noormannen en de Vikingen. Ook tijdens de Ierse onafhankelijkheidsoorlog in 1920 werd Cork voor een groot deel verwoest door een brand, The Burning of Cork. De stad beschikte vroeger over een stadsmuur en een uitgebreid netwerk van grachten, maar hiervan zijn nog maar enkele, maar mooie, delen van over.

 

Vliegtickets Cork boeken

klmKLM Vliegtickets Cork. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

 

Vliegvelden

Cork International Airport ligt aan de zuidkant van van de stad. Totaal reisden 3 miljoen passagiers via Cork in 2006.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Cork

vliegtickets cork
vliegen cork

Tips