Vliegticket Marseille [Frankrijk] boek direct

 

Marseille behoort tot de vijf grootste steden van Frankrijk. Marseille ligt tussen de Côte Bleu en de Calanques aan de Middellandse Zee, in de regio Provence. Tevens is Marseille de hoofdstad van het Departement Bouches-du-Rhône, hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en beschikt het over de grootste zeehaven van Frankrijk.

 

Stadsinformatie

De eerste nederzetting op de huidige plaats van Marseille is rond 600 voor Chr. gesticht door de Grieken. De stad diende als handelscentrum tussen Grieken en Kelten, langs een handelsroute langs de Rhône. Marseille sindsdien altijd een belangrijkste handelsstad gebleven als een schakel tussen de Middellandse Zee regio en West-Europa, met als belangrijkste handelswaren amber, wijn, keramiek, zout en tin. Naast de handelsfunctie was Marseille ook een uitvalsbasis voor nieuwe kolonies in Spanje, Nice, Monaco en Monte Carlo. Vanaf de 3e eeuw begon Marseille zich te verbinden met de Romeinen als bescherming tegen de Carthagers (huidig Tunesië). Ze behielden uiteindelijk hun vrijheid totdat ze verkeerde zijde kozen in de tweestrijd tussen Caesar en Pompeius, waarna Caesar Marseille innam en bij het Romeinse rijk voegde. Vanaf de eerste eeuw verwierf de stad wereldfaam door haar uitstekend onderwijs, waardoor het veel (jonge) mensen aantrok. Marseille werd na de val van het Romeinse rijk verschillende keren bezet door onder andere de Bourgondiërs, Franken en Visigothen. Eind 15e eeuw kreeg Frankrijk definitief de zeggenschap over de stad en de stad werd in de eeuwen daarna een geliefd door voor intellectuelen en kunstenaars. Ook komt het toerisme steeds meer op. Deze trend zet zich nog steeds door.

 

Vliegtickets Marseille boeken

klmKLM Vliegtickets Marseille. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Marseille

vliegtickets marseille
vliegen naar marseille

Tips