Vliegticket Lyon [Frankrijk] boek direct

Lyon behoort bij de vijf grootste steden van Frankrijk. De stad is gesticht op de plaatst waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien, in het oosten van het land. De stad is het bestuurscentrum van het departement Rhône, de regio Rhône-Alpes en de internationale politieorganisatie Interpol is er gevestigd. Sinds 1998 staat de historische binnenstad op de UNESCO Werelderfgoederen lijst.

 

De heuvels Fourvière en Croix-Rousse vormen het gezicht van Lyon. De twee heuvels zijn van elkaar gescheiden door de rivier de Saône. De basilique de Fourvière staat bovenop de Fourvièreheuvel en is zeker een bezoekje waard. Door de zijde-industrie heeft Lyon de mogelijkheid gehad om stevig te groeien. De werkplekken waar deze zijde werd bewerkt zijn vooral te vinden op de andere heuvel, Croix-Rousse. Wat zeker ook een bezoekje waard is, is het zogenaamde "presqu'île", een schiereiland tussen de rivieren de Rhône en de Saône. Hier bevindt zich place Bellecour waar in het midden een standbeeld staat van Lodewijk XIV te paard.

 

Vliegtickets Lyon boeken

klmKLM Vliegtickets Lyon. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

 

Vliegveld

Vliegveld Antoine de Saint-Exupery is gelegen op ongeveer twintig kilometer buiten Lyon en is een internationale hub.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Lyon

vliegen naar lyon
basiliek
hotel dieu
vliegtickets lyon
tickets lyon

Tips