Vliegticket Cardiff [Engeland] boek direct

Cardiff, is de hoofdstad van Wales, is de grootste stad het land. Daarnaast is het ook de grootste stad van dit deel van het Verenigd Koninkrijk. Er wonen ruim 320.000 mensen. De stad is gelegen aan het Bristolkanaal, in het zuiden van Wales. De rivier de Taff stroomt door de stad. Cardiff Castle is een prachtig kasteel en een belangrijke toeristische attractie.

 

Geschiedenis

In 1093 rond een kasteel van de Noormannen de stad Cardiff. Dit kasteel was gebouwd op dezelfde plek als ooit een Romeins castellum stond. Tot de industriele revolutie was Cardiff een betrekkelijk kleine stad, maar door de steenkoolmijnen groeide de stad enorm. De univesiteit van Cardiff werd in 1883 gesicht, twintig jaar later het stadhuis gebouwd. 1905 was het jaar waarin de stad stadsrechten kreeg. De stad werd hoofdstad van Wales in 1955.

 

Het oude haven gebied, wat verpauperde door de steenkoolcrisis van de jaren tachtig, is inmiddels omgebouwd tot kantorengebied en vrijetijdscentrum. De trots van de Welsh Rugby Union, het Millennium Stedium, werd in 1999 opgeleverd en is het hoogste gebouw van Wales.

 

Tiger Bay, de zeehaven van Cardiff, was vroeger een wereldhaven, door het transport van steenkool. Tegenwoordig worden in Cardiff vooral auto's, mechanica en andere metaalproducten geproduceerd.

 

Vliegtickets Cardiff boeken

klmKLM Vliegtickets Cardiff. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines voordelig en veilig vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie

 

 

 

 

Vliegvelden

De internationale luchthaven van Cardiff ligt op ruim 15 km. van het stadcentrum. Hiervandaan vertrekken vele vluchten naar het Europeese vaste land en enkele intercontinentale vluchten.


Bezienswaardigheden


Cardiff

cardiff bay
vliegen naar cardiff
cardiff university
vliegen naar cardiff

Tips