Vliegticket Berlijn [Duitsland] boek direct

Berlijn, of in het Duits Berlin, is de hoofdstad van Duitsland. Het is gelegen aan de rivier de Spree in het noordoosten van het land. In de metropool wonen ruim 3,5 miljoen mensen en daarmee een van de grootste steden van Europa. Sinds 1999 is de Reichstag weer de zetel van het Duitse parlement, dat verhuisde vanuit Bonn. De stad trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen door de vele festivals, musea, kunsttentoonstellingen, het nachtleven etc.
De huidige stad Berlijn bestaat feitelijk uit twee steden. De steden Berlijn en Colln is omstreeks 1230 gesticht door de graven Johan I en Otto III. Berlijn werd voor het eerst in 1251 genoemd in een officeel document, Colln tien jaar later. Rond 1310 werd besloten om voortaan samen te gaan en ongeveer 100 jaar later wonen er 8000 mensen.
De stad is gesticht op een strategische plek, namelijk waar de rivier de Spree doorwaadbaar was. Daarnaast kruisten de wegen vanaf Elbe naar de Oder en de wegen tussen Bohemen en Saksen.

Vliegtickets Berlijn boeken

klm KLM Vliegtickets Berlijn. Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht. Meer informatie.

 

vliegticket berlijn boeken bij austrian airlines Met Austrian Airlines naar Berlijn vliegen. Vliegtickets vanaf Amsterdam. Meer informatie


Bezienswaardigheden


Berlijn

vliegtickets berlijn
vliegen naar berlijn
tickets

Tips